Hälsinglands Entreprenör - ett stipendium till Lasse Svenders minne

Hälsinglands Entreprenör 2010

Magoo 3d Studios
Grundarna Henrik Jernberg, Jonas Lindström och Andreas Östlund
VD Anders Törnquist

Bild "Magoo 3d Studios"

Motivering

"Det startade som ett lokalt skolprojekt drivet av ett gäng unga pojkar och har på några få år vuxit till ett företag med en både nationell och internationell kundbas. De har byggt upp ett mycket lönsamt företag, inom dataanimering, där framgångreceptet ofta förknippas med lokalisering i storstäder som Stockholm. London eller New York. De har med kreativitet och sann entreprenörsanda satt både Söderhamn och Hälsingland på både Sverige- och världskartan. Årets pristagare har skapat sysselsättning, bidragit till inflyttning och är engagerade för Hälsinglands utveckling."

Företaget Magoos 3d Studios bildades 2000 av Henrik Jernberg, Jonas Lindström och Andreas Östlund. År 2003 anslöt företagets nuvarande VD Anders Törnquist, för att affärsutveckla verksamheten. Företaget är ett 3d animationshus med kontor i Söderhamn, Sverige och i New York City, USA. Företaget är specialiserade på 3D-animationer och visuella effekter, de producerar högkvalitativa animationer och effekter för reklamfilmer, tv-grafik, webb-grafik och 3D för visualiseringar. Grafiskt och produktionsmässigt arbetar företaget med väldigt högt ställda mål och med ambitionen att kunna slåss på den internationella marknaden. Magoos kunder finns idag på marknader i Europa och USA, och på deras kundlista finns några av de bästa produktionsbolagen och posthusen i världen, både inom traditionell reklam samt den digitala världen.

Magoo har, i vissa avseenden, valt att gå sin egen väg. Att ha Söderhamn som bas skiljer sig mot de flesta andra företag i branschen, de flesta finns nämligen lokaliserade nära varandra i centrala storstäder som t ex Stockholm, London eller New York. Branschen kännetecknas även av att det normalt sett brukar vara en stor andel av personalen som är s k ”frilansare”, Magoo har till skillnad mot det valt att, i så stor utsträckning som möjligt, anställa fast personal. De har på kort tid byggt upp ett mycket lönsamt företag och blivit uppmärksammade för sina framgångar, företaget utsågs 2008 bl a till såväl Gaselletta i länet som till Årets Företagare i Söderhamns kommun. Ambitionen framåt är att öka andelen export och de siktar på att vara en av de bästa i världen inom sitt område.

Magoo har sin bas i Hälsingland och verkar på många sätt för att det ska finnas en framtid i landskapet; de har skapat sysselsättning, bidragit till inflyttning, har samarbetat med bl a Högskolan i Gävle och är även på andra sätt engagerade för Hälsinglands utveckling.
Vi som stödjer
Carwallas Invest
Ljusdals Invest
Edsbyverken
Närljus
Företagarna Gävleborg
Söderhamns kommun
Mekanotjänst
Nordea
Bollnäs Kommun
Ljusdals Kommun
OKAB
Hälsingetidningar
webproduktion: zoot