Hälsinglands Entreprenör - ett stipendium till Lasse Svenders minne

Hälsinglands Entreprenör 2009

Anna och Eskil Hammarström

Bild "Mitt Hjärta Företagen"

Motivering

”De har i sann entreprenörsanda startat och på ett förtjänstfullt sätt drivit flera privata verksamheter inom hälso- och sjukvårdssektorn i Hälsingland. Genom verksamheten inom Mitt Hjärta Företagen med bl a en hjärtläkarmottagning i Bollnäs och drift av Bollnäs Hälsocentral ger de invånarna i Bollnäs och övriga Hälsingland nära tillgång till en högkvalitativ vård inom såväl primärvård som specialistvård avseende hjärt- och kärlsjukdomar.
Med stort engagemang, omtanke och hög spetskompetens bidrar de och deras medarbetare till en förbättrad livskvalitet och hälsa för landskapets medborgare. De arbetar för utveckling i Hälsingland och deras verksamhet bidrar till att göra det attraktivt att bo och verka i Hälsingland I framtiden.”


Anna och Eskil äger och driver koncernen Mitt Hjärta Företagen. Verksamheten består bland annat av Hjärtkliniken i Bollnäs, Bollnäs Hälsocentral och Företagshälsovården ”Arbete och hälsa”. Anna och Eskil arbetar utifrån ett koncept som omfattar att förebygga, behandla och rehabilitera. Ambitionen är att bedriva en högkvalitativ vård med patienten i centrum, att arbeta med engagemang och att skapa mervärden för patienter, medarbetare och uppdragsgivare. Verksamheten sysselsäktter i nuläget totalt cirka 70 personer. Anna leder och utvecklar verksamheten bl a i rollen som VD. Eskil fungerar som medicinsk strateg samt verkar även som läkare med patientmottagning.

För Anna och Eskil handlar ”Mitt hjärta” även om att befinna sig med hjärtat i Hälsingland. De bor tillsammans med sina åtta barn, ett antal hästar och andra djur på en gård utanför Söderhamn och uppskattar närheten till vacker natur, skogen och friluftsliv.

Informationsblad Hälsinglands Entreprenör 2009
Vi som stödjer
Carwallas Invest
Ljusdals Invest
Edsbyverken
Närljus
Företagarna Gävleborg
Söderhamns kommun
Mekanotjänst
Nordea
Bollnäs Kommun
Ljusdals Kommun
OKAB
Hälsingetidningar
webproduktion: zoot