Hälsinglands Entreprenör - ett stipendium till Lasse Svenders minne

Hälsinglands Entreprenör 2008

Bröderna Åke, Harry och Morgan Persson

Bild Monitor Industriutveckling AB

Motivering

”Bröderna Åke, Harry och Morgan Persson är de tre bondpojkarna från skogen i Bjuråker som startat ett konsultföretag med produktionsteknik som bas och som de sedan med en hängiven entreprenörsanda utvecklat till att bli en ledande affärssystemleverantör till svensk tillverkningsindustri. Antalet anställda är idag 70 personer och företaget har en synnerligen god lönsamhet. Företaget Monitor Industriutveckling AB har också gjort sig känt som en ovanligt stor och generös sponsor och bidragsgivare, till kultur- och idrottsrörelsen i Hälsingland i allmänhet och åldringsvården i Bjuråker i synnerhet”.

Bröderna Åke, Harry och Morgan Persson är födda på en bondgård i Ytterhavra Bjuråker. Äldste brodern Åke startade 1974 ett företag inom produktionsteknisk konsulting. Åke var då företagets enda anställda. Företaget har därefter utvecklats från ett rent konsultföretag med produktionsteknik som bas till att bli en ledande affärssystemleverantör till små och mellanstora företag inom svensk tillverkningsindustri. Idag har företaget 70 anställda och en omsättning på ca 130 MSEK i kärnverksamheten samt en vinst på ca 25 MSEK (2007). Företagets affärssystem finns idag installerat på ca 1 100 företag, varav mer än 100 kunder finns utanför Sverige. Bröderna kompletterar varandra väl och har tillsammans utvecklat företaget till vad det är idag. Man gick mot strömmen och med entreprenörsanda, tävlingsinstinkt, envishet, hårt arbete och stort kunnande gjorde man det som ”experterna” menade inte var möjligt.

Bröderna Persson har med ett stort engagemang för hembygden och människorna däri utvecklat och drivit en mycket framgångsrik verksamhet, vars framgångar kommer många tillgodo bl a genom brödernas aktiva engagemang för hembygden samt sponsring och bidrag till ett stort antal olika kultur- och idrottsföreningar. Bröderna värnar om sina anställda och om mångfald i samhället avseende såväl sjukvårds- och samhällstjänster som fritidssysselsättning.

Radiointervju med bröderna Åke, Harry och Morgan Persson
Vi som stödjer
Carwallas Invest
Ljusdals Invest
Edsbyverken
Närljus
Företagarna Gävleborg
Söderhamns kommun
Mekanotjänst
Nordea
Bollnäs Kommun
Ljusdals Kommun
OKAB
Hälsingetidningar
webproduktion: zoot